honlapkészítés fejléc
honlapkészítés fejléc

Keresőoptimalizálás

A validált weblap - optimalizált weblap

A keresőoptimalizálás alapja

A Google keresőrobot nem ismer tréfát! Célja, hogy a keresőben a legjobbak kapják meg a legjobb helyezéseket és ezért minden tőle telhetőt meg is tesz. Mivel a Google robot nem hall, nem lát, csak kód alapján dönthet. Miért sorolja előrébb a tökéletes kódszerkezetű oldalakat? Logikája egyszerű: Ha jobb a weboldal, bizonyára jobb a mögötte álló vállalkozás is, hiszen fontos számára a minőség. Ugye ön is szeretne a Google robot kedvében járni és előrébb kerülni? Akkor validált, azaz tökéletes weblapra van szüksége.

A Keresőoptimalizálás lehetőségei

A keresőoptimalizálás összetett feladat. Olyan feladatok összességét jelenti, melynek eredményeként a keresőoldalak felől érkező látogatók számát növeljük.

Többféle lehetőség közül választhat:

1. A weboldalnak jól megírtnak kell lennie:

A keresők szöveges információt olvasnak, és szöveges linkeket követnek. Alapvető fontosságú ezért, hogy mennyi és mennyire szabatosan megfogalmazott szöveg található az oldalon, továbbá, hogy minden szöveges információt el lehessen érni szöveges, teljes értékű linkekkel.

Szövegfeltöltés és szerkesztés: keresőoptimalizálás max. 5 kulcsszóra. Segítséget kaphat a szöveg megírásában, átírásában, de ehhez a nyers, szakmai szöveget önnek kell biztosítania, hiszen senki se ismeri jobban az ön vállalkozását, mint saját maga. Ha ezt választja, akkor mind nyelvhelyességét illetően, mind pedig formailag szerkesztett szövegeket kaphat és természetesen a megfelelő kulcsszavak átgondoltan kerülnek elhelyezésre.

2. Linknépszerűség növelése:

Minél több helyről mutat Külső hivatkozás a webhelyre, annál több látogató érkezhet. Ennek érdekében el lehet helyezni más weboldalakon linkeket, melyek az ön oldalára mutatnak. Ilyenkor olyan weblapokat kell keresni, melyek nem jelentenek önnek konkurenciát, de amelyek témája hasonló.

A külső linknek több fajtája van:

Ingyenes hirdetőkben is feladhat hirdetést, de lehetősége van link- és vagy bannercserére más oldalakkal. Ebben az esetben olyan weboldalakat kell keresni, melyek nem jelentenek önnek konkurenciát, de hasonló témájúak.

Link esetén csak egy szöveges hivatkozás kerül minkét fél oldalára, /vagy aloldalra, vagy a főoldalra/. Bannercsere esetén pedig banner, ami képi reklámfelületet jelent. Ennek ára: 8.000 Ft mérettől függetlenül és lehet mozgókép is.

Amennyiben hajlandó arra, hogy weblapjának valamely aloldalán teljes felületen is reklámozzon nem konkurens partnereket, akik cserébe hasonlóan reklámozzák önt, akkor ilyeneket is lehet találni. Ez már nagyon komoly és értékes reklámlehetőség.

A linkcsere partnerek felkutatása: 3.000 Ft/db, bannercsere partnerek esetén 4.000 Ft/db, egész oldalas hirdetőknél pedig 8.000 Ft/db. És vannak különböző katalógusok, ahol ingyen lehet cikket elhelyezni és viszonzást nem várnak. Ez 3.000 Ft/db.

3. Elegáns design, azaz arculat:

Az előző pontok eredményeként többen találnak rá a weboldalra, ez azonban még nem elég, hiszen a cél a bevétel növelése, ehhez pedig az kell, hogy aki betér az ügyféllé is válljon. Ezt segíti elő az elegáns megjelenés, ahogy például egy üzletkötő esetében se számítanak a szavak, az, hogy mit mond, ha nincs jól, elegánsan felöltözve. A weblap tulajdonképpen az ön üzletkötője az on-line világban. Számít az első benyomás. A weblapot megpillantó látogató egyetlen másodperc alatt ítél vagy elítél, mielőtt még akár egyetlen betűt is elolvasna. / Egy új, egyedi design ára: 100 ezer Ft körül van.

4. A validálás:

A kódszerkezet tökéletessége a keresőoptimalizálás szempontjából alapvető és kulcsfontosságú. A forráskódnak vannak részei, melyeket a felhasználó nem lát, a keresőrobot azonban ezek alapján is dönt, ezért fontos, hogy az egész kódszerkezet keresőoptimalizált legyen. A validálás garantálja ezt. Eredménye ugyanis a tökéletes honlap, mely jobb pozíciót, eredményesebb vállalkozást jelent.

Amennyiben további kérdései vannak írjon bátran:

Név:
E-mail cím:
Levél szövege:
Validatória - Tökéletes weblapok készítése - Weblapkészítés árajánlat - W3C Validátor - Keresőoptimalizálás

Tesztelje weblapját!

http://

Saját weblapját ellenőrizte?

Zöld lett? - Gratulálunk!

Piros? - Javíttassa mielőbb!

Weblapkészítőét ellenőrizte?

Piros lett? - Akkor NE válassza!

Validatória - Tökéletes weblapok készítése - Weblapkészítés árajánlat - W3C Validátor - Keresőoptimalizálás


honlapkészítés lábléc honlapkészítés lábléc gomb